خاطره جالب احسان نراقی از نقش کتاب اسناد لانه جاسوسی در انتخاب مدیر کل یونسکو

یکی از داوطلبان مدیر کلی یونسکو در سال 1987 وزیر خارجه پاکستان بود که برای مدت 6 سال انتخاب می شد و نامزد مورد حمایت آمریکا و کشورهای غربی بود. نامزد دیگر ” امبو” بود که از سوی کشورهای آفریقایی حمایت می شد…
در میان کاندیداها فدریکو مایور هم بود که در رای گیری های اولیه بیش از 5 رای نیاورده بود و وزیر خارجه پاکستان هم اکثریت مطلق را به دست نمی آورد…
یادم افتاد که در زندان اوین گزارش های دانشجویان خط امام ( اسناد لانه جاسوسی) را خوانده بودم اسم وزیر خارجه پاکستان هم بود که وقتی در مسکو سفیر بوده گزارش دیدار خود با رهبران شوروی را به رییس سیا در سفارت آمریکا می داده است. این گزارش ها در اسناد بود .

unesco-headquarters
به سفارت ایران در پاریس رفتم و این کتاب را گرفتم و فورا به دست نویسنده ضد آمریکایی روزنامه لوموند رساندم.
او روزنامه نگاری بود به نام پروسل هوگو و او قبل از جلسه یونسکو در روزنامه لوموند به چاپ رساند. ساعاتی بعد تا جلسه شورای اجرایی یونسکو تشکیل شد خانم ژیزل هلیمی گفت: چون دولت فرانسه به من توصیه کرده به این آقا رأی بدهم در حالی که چنین سوابقی دارد استعفا می کنم.
در نتیجه وزیر خارجه پاکستان ناگزیر از کناره گیری شد و راه برای فدریکو مایور هموار شد به گونه ای که با اکثریت آرا مدیر کل یونسکو شد. جالب این که در حالی ماموریت مرا تمدید کرد که از نقش من بی خبر بود و از روزنامه نگار لوموند پرسید چگونه به این اسناد دست پیدا کردی و او گفت: توسط مشاور شما احسان نراقی! روز بعد با من تماس گرفت و من کتاب اسناد لانه جاسوسی را برای او بردم…»
اینها ادعاهای یک نیروی انقلابی نیست. سخنان احسان نراقی است که در جمهوری اسلامی دو بار به زندان افتاد و طرفدار رابطه با غرب و البته وطن دوست بود.

منبع: نقل قول از احسان نراقی: ماهنامه شوکران، شماره 28، مهر 86، ویژه نامه 80 سالگی احسان نراقی، صفحه 43

تاریخ درج مطلب: شنبه، ۲۰ آذر، ۱۳۹۵ ۱:۱۱ ق.ظ

دسته بندی: خاطرات سیاسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *