30 سال جلوی انتشار اشعار انقلابی شهریار گرفته شد!

اصغر فردی در گفت‌و‌گویی تفصیلی با تسنیم به ابعاد عجیبی از طریقه انتشار اشعار و دیوان سید محمد حسین شهریار اشاره کرده که قابل‌تأمل است. اخیراً کتاب «شهریار و انقلاب ملت» در 800 صفحه به چاپ رسیده و علاوه بر اشعار، دربردارنده دستخط‌های شاعر و همچنین تصویری از شهریار در لباس روحانی است. از دیگر ویژگی‌های این اثر، نقل رؤیای معروف آیت‌الله مرعشی نجفی طی نامه ممهور به سجع و مهر آن مرجع فقید و اختصاص فصلی مجزا به طرح بیانات مقام معظم رهبری درباره این شاعر است. اصغر فردی معتقد است: شهریار با همه دارایی‌اش از انقلاب دفاع کرد. او هر ماه نیمی از حقوق ماهانه‌اش را به ستاد بازسازی مناطق جنگی ارسال می‌کرد. علاوه بر این، دست کمک‌های مادی، شهریار شهرتی داشت که آن شهرت را برای انقلاب قربانی و خرج کرد.
وی می‌افزاید: سال 71 مجموعه‌ای با عنوان «شهریار و انقلاب اسلامی» را منتشر کردم، قبل و بعد از این اثر در مجموعه‌ای اشعار انقلابی شهریار منتشر نشد. 20 سال هم گذشت و ما منتظر ماندیم تا ببینیم که شعرهای انقلابی استاد چاپ شود، اما شعرهای استاد باز هم چاپ نشد. این درحالی است که کلیات شهریار همواره با شمارگان بالا به فروش می‌رود، پس از پخش سریال «شهریار» میزان استقبال از آثار استاد بیشتر هم شد، اما کماکان شعرهای انقلابی استاد در این آثار منتشر نمی‌شد.
فردی در ادامه به این اشاره می‌کند که خیلی‌ها از گرایش مرحوم شهریار به انقلاب اسلامی ناراضی و ناراحت بودند و هستند. انتخاب تقارن روز شعر و ادب با روز درگذشت استاد شهریار موجب ناراحتی برخی شد و می‌گفتند که این چه اتفاقی است؟ اگر شهریار هم مانند دیگران می‌گفت که «دهانت را می‌بویند/ مبادا که گفته باشی دوستت دارم. . . » یا می‌گفت «آنَک قصابانند بر گذرگاه‌ها مستقر؛ با کنده و ساطوری خون آلود. . . »، کسی حرفی نمی‌زد. به گفته وی اگر بزرگ‌ترین نویسنده فرانسه همراه و همدل انقلاب کبیر این کشور بود و در جهت همدلی با آن انقلاب یک دیوان شعر نوشته بود، شعرهای او را چه می‌کردند؟ بر ورق زر می‌نوشتند و با میلیون‌ها تیراژ دست به دست می‌گرداندند. همزمان با سرایش شعر این کار را می‌کردند، نه اینکه 30 سال اشعار انقلابی او را منتشر نکنند و غفلت کنند.
شاگرد استاد شهریار گفت در برنامه‌‌ای رادیویی از استاد پرسیدند به نظر شما، به عنوان بزرگ‌ترین غزلسرای معاصر، بهترین غزل خود شما چیست؟ گفت: غزل «خدایا خدایا، تا انقلاب مهدی خمینی را نگه دار خود شما». در آخر برنامه مجری دوباره این سؤال را تکرار می‌کند که استاد باز همین جواب را می‌دهد.

منبع: جوان آنلاین

تاریخ درج مطلب: سه شنبه، ۳ بهمن، ۱۳۹۶ ۸:۲۳ ق.ظ

دسته بندی: خاطرات فرهنگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *