عزل و نصب استانداران و فرمانداران به شیوه احمدی نژاد؛ وقتی وزیر کشور هیچ کاره است!
آنچه میخوانید بخشی از قسمت دوم گفتگوی علی جنتی با روزنامه شرق است:
سال ۸۴ وارد ستادهای آقای هاشمی میشوید، اما بعد شما بهعنوان معاون سیاسی وزارت کشور توسط آقای پورمحمدی معرفی میشوید. ابایی از کارکردن در دولت احمدینژاد نداشتید؟
خیر، برای اینکه برای من اصل نظام مطرح بود. با اینکه آقای احمدینژاد را اصلا قبول نداشتم و رقیب آقای هاشمی بود، ولی چون آقای پورمحمدی که از دوستان قدیمی دوران تحصیل من بود از من خواست کمک کنم، من پذیرفتم. ایشان هم با آقای احمدینژاد هماهنگ کرده بود. احمدینژاد، بهطور نسبی من را میشناخت، ولی وقتی حکم من را صادر کردند و جلسه معارفه برگزار شد، بعدها شنیدم که آقای احمدینژاد از همان موقع به آقای پورمحمدی فشار آورده بود که باید او را تغییر دهید. به ایشان گفته بودند کسی معاون سیاسی وزارت کشور شده که در ستاد آقای هاشمی بوده است! از همان زمان فشار آوردند که من را بردارند. آقای پورمحمدی هم مقاومت میکرد و به احمدینژاد گفته بود من با موافقت شما او را منصوب کردم و با آبروی افراد بازی نمیکنم و ایشان باید حضورش ادامه پیدا کند! بنابراین ایشان تا یک سال مقاومت کرد.
در مسیر فعالیت شما مانعتراشی هم میکردند؟
من آنموقع خبر نداشتم. درست است که من آقای احمدینژاد را قبول نداشتم، ولی هیچجا برخلاف سیاستهای ایشان صحبتی نمیکردم.
در بحث چینش نیرو در استانها، چقدر توانستید بر اعتدالیشدن نیروها تأثیر بگذارید؟
خیلی کم، برای اینکه آقای احمدینژاد نهتنها در استانداریها و فرمانداریها دخالت میکرد، بلکه برخی از استانداران را هم از بالای سر وزیر کشور خودش منصوب میکرد.
یعنی اصلا فرصت نمیداد که وزیر کشور انتخاب کند؟
خیر، خیلی وقتها به وزیر کشور میگفت فردا پرونده فلان آقا را به جلسه هیئت دولت بیاورید، میخواهیم او را به یک استانداری منصوب کنیم!
دست وزیر کشور هم برای مقاومت باز نبود؟
با حمایتهایی که از آقای احمدینژاد میشد وزیر نمیخواست مخالفت کند. آقای احمدینژاد در انتصاب معاونان سیاسی استانداریها و حتی فرمانداریها هم دخالت میکرد. او عموما عناصری را که در سراسر کشور در ستاد ایشان بودند یا ادعا میکردند در ستاد ایشان بودهاند، در پستهایی منصوب میکرد.
درنهایت آقای پورمحمدی تسلیم شد یا شما استعفا دادید؟
من استعفا دادم. چون تا هفت، هشت ماه از بحثهای ایشان با آقای احمدینژاد خبر نداشتم. بعدا بعضی از رسانهها نوشتند که پورمحمدی بهخاطر فلانی تحت فشار است. من به ایشان گفتم که من آمدهام به شما کمک کنم، الان کمک من این است که استعفا بدهم و شما را از زیر فشار خارج کنم. ایشان نهایتا استعفای من را پذیرفت ولی به آقای احمدینژاد گفت من در صورتی موافقت میکنم که ایشان بتواند پست دیگری بگیرد. آقای احمدینژاد نهایتا پذیرفت که من برای بار دوم بهعنوان سفیر به کویت بروم.
احیانا از طرف آقای هاشمی یا جریان این طرف به شما خرده نمیگرفتند که با دولت همکاری میکنید؟
خیر، اتفاقا توصیه آقای هاشمی این بود هرجا که از شما دعوت به کار کردند، بروید و کمک کنید. توصیه آقای هاشمی به من و دیگران این بود که در دولت حضور داشته باشید. برای اینکه فکر میکرد هر قدر از عناصر معتدلتر در دولت باشند بهنفع جریان اعتدال است.
منبع: روزنامه شرق، شماره 2965، دوشنبه 1396/6/27