ماجرای جالب راه اندازی سیستم آموزش موتور هواپیما!

تجهیزات و سامانه‌های آزمایش موتورهای هواپیما یکی از نیازهای حیاتی برای به پرواز درآمدن جنگنده‌ها بود و در دسترس نبودن بسیاری از این تجهیزات کار را مشکل‌ کرد اما ترفند هوشمندانه‌ای که شهید ستاری به خرج داد راه را برای عبور از این سد فنی هموار کرد.
تیمسار علی غلامی فرمانده پیشین پدافند هوایی ، یار و همرزم شهید ستاری با بیان خاطره‌ای جذاب، از پیاده کردن ترفندی هوشمندانه توسط شهید می‌گوید که موجب شد پرسنل متخصص برای حل یکی از چالشهای مهم در حوزه هوایی برطرف شود:
«اواخر جنگ تحمیلی، سیستم آزمایشی موتورهای جت، در یکی از پایگاه‌ها توسط هواپیماهای دشمن، بمباران و به کلی منهدم شد. متخصصین نیروی هوایی مجبور شدند موتور هواپیما را در محوطه باز آزمایش کنند. اما این کار سر و صدای زیادی به وجود می آورد و باعث آزار و رنجش ساکنان خانه‌های سازمانی می‌شد. روزی، تیمسار ستاری، پرسنل شعبه موتور جت را جمع کردند و گفتند تعدادی از قطعات سیستم آزمایش موتور در انبارهای نیرو موجود است، باید همت کنید تا بتوانیم دوباره این سیستم را احیا کنیم.
با توجه به اینکه دستگاه‌ها و قطعات، هیچ گونه کتاب و نقشه‌ای نداشتند و نمونه آن هم در نیرو وجود نداشت، پرسنل شعبه موتور، خود را قادر به انجام آن نمی دانستند و بیم آن داشتند که دستگاه‌ها را خراب کنند.
تیمسار، که با مخالفت متخصصین روبه رو شدند، دستور دادند تمام قطعات سیستم آزمایش موتور را آوردند و در جلوی ساختمان شعبه موتور، کنار هم چیدند. همه منتظر بودیم تا ببینیم تیمسار از این کارشان چه منظوری دارند. پس از آنکه همه قطعات چیده شد تیمسار دستور دادند، بولدوزری را بیاورند و از روی قطعات بگذرانند تا همه آنها خرد شوند. پرسنل متخصص، وقتی این صحنه را دیدند و دریافتند که دستور تیمسار جدی است، گفتند حیف است این همه ثروت را از بین ببرید.
اما تیمسار گفتند وقتی شماها این‌قدر همت ندارید که حدأقل سعی خودتان را بکنید من برای چی این قطعات را انبار کنم. انبارداری این قطعات کلی برای من خرج و دردسر دارد.
متخصصان که وضعیت را این چنین دیدند پاسخ گفتند اگر ما نتوانستیم و قطعات از بین رفت، تکلیف چیست. تیمسار پاسخ جالبی دادند و گفتند این قطعات اگر همین طور هم در انبار بمانند، به مرور زمان فرسوده شده و از بین خواهند رفت. پس چه بهتر که شما این کار را بکنید، تا حداقل چیزی هم یاد گرفته باشید.
با ترفندی که تیمسار به خرج دادند، پرسنل متخصص دست به کار شدند و بحمدالله توانستند در زمان حیات ایشان، سیستم آزمایش موتور انواع هواپیماها را نصب کنند.»

منبع: پایگاه اطلاع رسانی شهید ستاری

تاریخ درج مطلب: پنجشنبه، ۲۰ مهر، ۱۳۹۶ ۱۲:۳۹ ب.ظ

دسته بندی: خاطرات علم، صنعت و فناوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *