مشکلات یک طلبه برای آموزش زبان انگلیسی؛ “می گفتند زبان استکبار است و حرام”

محمد صادق امین دین مبلغ دینی اهل شیراز و ساکن قم است که سال 81 وارد حوزه شد و سال 89 به مؤسسه بین‌المللی مطالعات اسلامی و سال 90 به جامعه‌المرتضی رفت. وی به عنوان مبلغ دینی دارای کارشناسی ارشد مطالعات اسلامی به زبان انگلیسی است که تاکنون به کشورهای متعددی برای حضور در کنفرانس‌های علمی رفته و فعالیت‌های تبلیغی تأثیرگذاری هم داشته است. آنچه میخوانید بخشی از گفتگوی او با روزنامه جوان است که تقدیم میگردد:

چرا به عنوان یک طلبه سراغ زبان انگلیسی رفتید؟

علاقه من به حوزه عمدتاً بحث تبلیغ دین بود. وقتی وارد حوزه علمیه شدم احساس کردم تبلیغ فقط برای داخل نیست و باید به عنوان یک طلبه دینی برای فعالیت‌های تبلیغی خارج از کشور اعم از مسلمان و غیرمسلمان نیز آمادگی داشت و از آنجا که رهبر انقلاب هم در این مسئله تأکید داشتند تصمیم گرفتم زبان بیاموزم اما آن زمان بیشترین آموزشگاه‌ها زبان انگلیسی تدریس می‌کردند، از طرفی گستردگی این زبان هم عامل شد تا آن را دنبال کنم؛ البته زبان عربی و کمی هم فرانسه می‌دانم.

در حوزه، فضای آموزش زبان چطور بود؟

خیلی جانیفتاده بود و من پنهانی زبان را آموزش دیدم چون مدیران ما اجازه نمی‌دادند. رویکرد حوزه آن زمان کمی بسته‌تربود و زبان را ابزار استکبار می‌دانستند و معتقد نبودند که طلبه باید زبان بلد باشد برای همین مخفیانه کتاب را در حجره پنهان می‌کردم و شب‌ها ساعت 8 کلاس می‌رفتم. جای دوری هم بود تا یکی دوسال بعد شرایط بهتر بود. بعد از راه‌اندازی مؤسسه بین‌المللی مطالعات اسلامی که تنها مؤسسه بین‌المللی حوزه علمیه است در سال 88 حضرت آقا دستور آن را دادند رویکرد حوزه عوض شد به طوری که الآن به زبان‌آموزی تأکید دارند.

منبع: جوان آنلاین

تاریخ درج مطلب: پنجشنبه، ۵ مرداد، ۱۳۹۶ ۴:۲۹ ق.ظ

دسته بندی: خاطرات مذهبی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *